Мнения за Клизма

Мнения за Клизма

Мненията относно процедурата клизма изразени тук не представляват здравен или медицински съвет, а само личен опит! 

 Здравейте! Винаги започвам клизма само с топла вода един литър (1L), а днес прибавих и една лъжица светъл ябълков оцет. Изхождам се и след това си вкарвам още 1L с лъжица клизмен разтвор, който закупих от Вас. Въпросът ми е правилно ли постъпвам...? В смисъл хубаво ли е, че започвам с чиста вода (със или без кафе, оцет...) Или да започвам директно с клизмения разтвор...? Благодаря предварително!!!

 

   Това с оцета не знам от кой сте го чули, ние не го препоръчваме. Аз правя или с чиста топла вода, или с вода с лъжичка клизмен разтвор, според случая. Ако искате по-бързо изчистване, добавете разтвора, ако не бързате, можете просто само водичката!

 

   Значи само 1 литър на ден с чиста вода или с лъжица от клизмения разтвор е достатъчно?...А добре ли е, че задържам течността (клизмения разтвор или водата) 10-15 минути и след това се изхождам? 

 

   Задържането не върши нищо, само бландикането разтваря мръсотията! За това се скача или се правят упражнения, за да се размърда всичко вътре в червото и да се разтвори!

Вода + 1 лъжичка разтвор за клизма е най-добре!

 -------------------------

   Здравейте, вчера попаднах на сайта ви и ми стана много любопитно, относно клизмения метод! Понеже аз имам често стомашно разстройство, впоследствие диария, клизмата би ли ми помогнала за това? Защото чувам, че най-добре действа при запек. За обратното (разстройство) дали върши работа? Никога не съм правил клизма, но бих. Само още един въпрос - с каква вода трябва да се прави, защото прочетох, че се прави с преварена вода и малко сол. 


   Да, във вашият случаи клизмата би помогнала, като направи контролирано ходенето ви до тоалетна. Тоест, няма да се притеснявате, кога ще ви избие на разстройство. Правите си клизма, отивате до тоалетната и си гарантирате, че няколко часа няма да имате "изненади". Клизмата може да се прави и с преварена, но може и с топла директно от чешмата и бойлера. Сол може да се прибави половин до една лъжичка, но не е задължително. Много помага, ако добавяте 1-2 супени лъжици клизмен разтвор във водата. 

--------------------------

   Ще съм изключително благодарна, ако отговорите на въпросите ми!!! На 41 год. съм и преди 4 месеца ми поставиха диагноза "рак в напреднал стадий". Не се лекувам с класическа медицина, защото се убедих, че там ще ме довършат... Започнах лечение в алтернативна клиника. Програмата ми там включва клизма с кафе всеки ден, която правя вкъщи. Попаднах на вашите видеа, за които съм ви много благодарна! Купих си 2 клизми от сайта и изпращам линка на всички мои познати, които се интересуват. Правя клизмите вече 3 месеца, всеки ден, като първо почиствам червото с вода, защото иначе не мога да задържа течността с кафе 15 мин, колкото ми изискват. Проблемът е, че още към края на първия месец получих страхотен сърбеж и хемороиди... Изписват ми свещички и мазила, но вече месец и половина нищо не помага, дори обратно. Не знам дали е от напъването, когато изкарвам водата, сама излиза под налягане едва ли не, освен това поради това напъване, като че ли страдат и влагалищните ми мускули, болят ме при излизане на водата и вече съм с непрекъснато течение. Много ми е странно, наблюдавам се непрекъснато, но нямам никакво обяснение. Измивам и дезинфекцирам с водороден пероксид от скоро клизмата след ползване. В недоумение съм, с лекари не мога да се занимавам, имам чувството, че нищо не знаят по темата, а за мен е важно да мога да правя клизмите всеки ден. Чета, че пациентите, които се лекуват по метода Герсон, правят клизма по 4 пъти на ден дори, така че причината едва ли е, че правя клизма ежедневно. Наистина ще съм ви много благодарна, ако можете да ми помогнете! Благодаря от сърце предварително! Поздрави и всичко най-добро!

 

   Моля да ми уточниш точно коя част на тялото е засегнал така наречения рак, който са ти диагностицирали? Не вярвам, че има такава болест, след като всичко в нас са натрупани токсини, а рака е метод за натрупвае на тези токсини , за да не намърсят останалите живи клетки. В момента в който започнеш клизма и диета, започва силен детокс и всичко започва да се изхвърля и излиза. Нищо чудно, че имаш течение и други странични симптоми. Аз не вярвам и не практикувам клизмата с кафе, защото не ми харесва миризмата и ми става лошо от нея. Използвам специален разтвор, ако искам да имам по-силна очистителна реакция. Той съдържа йод и сол. Много е важно да не се напъваш, като изкарваш водата от себе си. За това можеш да използваш клизмения разтвор или стъпалото за тоалетна. Разтворът стимулира и дразни перисталтиката и помага всичко да се изхвърли лесно и бързо без задържане. Много е важно да не се предаваш и да мислиш позитивно. Доктор Дженифър Дениълс казва, че най-голям процент на оцелелите от рак са тези, които не са приемали никакви медикаменти и химиотерапия. Същата докторка казва, че този който не се изхожда по три пъти на ден по голяма нужда не е здрав. Ако в момента приемаш животински храни, пушиш, пиеш или ядеш много хлебни и млечни изделия, както и захар сол и олио, добре ще е да спреш всичко това. Можеш да започнеш да приемаш разтвор на английска сол ежедневно или през ден, за да подпомогнеш оздравяването си. Не се страхувай, ако получих очистителни кризи. Те са само временни и ще отминат. Най-важното е всеки ден да се чувстваш добре и това трябва да те крепи. Пиши ми пак или ми се обади, ако имаш нужда от допълнителна подкрепа или съвет. Не смятам, че метода на Герсин е най-добрия за лекуване, но е доста по-добър от останалите алопатични методи. Успех ти желая. 

 

   Благодаря за бързия отговор, а аз се извинявам за забавения! 
Ами диагнозата беше рак на гърдата в последен стадий с разсейки в костите. Веднага с диагностицирането се разбра, че вече е много напреднал. Отказах класическата медицина, нагледах се на геноцида по болниците. 
Започнах в клиника по алтернативна медицина, в която обаче също има химия, но тя е 10 пъти по - слаба от стандартната. Правиха ми такава само месец и половина. След това на скенера /след 3 месеца/ се установи /с Божията помощ, защото иначе е невъзможно/, че съм в пълна ремисия. 
Междувременно правих детоксикация по д-р Гайдурков /а и никога не съм била немърлива към храненето си, гладувала съм често, внимавала съм като цяло как се храня/. 
Продължавам с клизмите, но към момента се установи, че проблемът, за който писах, не са хемороиди, а дерматит, вероятно от интоксикацията.....знам ли... 
Ползвам Вашата клизма и съм доволна като цяло, но стоперът на втората /първата я счупих/, почти не работи още от самото начало, а на първата се амортизира за няколко месеца. Сега ще си поръчам отново, надявам се новият да сработва, защото се поливам цялата... Иначе друга клизма наистина не искам да ползвам, засега вашите са най - добри! 
 
Ще съм ти много благодарна, ако ми помогнеш с допълнителна информация как мога да се лекувам и пречиствам...! 
Благодаря предварително! 

--------------------------------

   Искам да ви попитам нормално ли е това, че откакто започнах да практикувам клизма всеки ден, не ходя по голяма нужда, а реално изхвърлям фекалиите с клизмения разтвор...

 

   По колко пъти на ден я правите и в кой час? Трябва да знаете, че това което изхвърляте с помоща на клизма далеч превъзхожда отделянето без нея. Именно за това човек постига оздравяване и подобрено здравословно състояние! 

 

   Около 15 - 16 часа, като първо започвам с 1литър чиста вода, изхождам се и после си вкарвам 1,5 - 2 литра клизмен разтвор, който закупих от вас и по възможност задържам 10-15мин. и след това се изхождам.... 

 

   Нормално е да нямате естествено изхождане, след като си вкарвате два последователни пъти вода в дебелото черво. Това изпразва съдържанието му до голяма степен. Ако желаете да си имате и естественото изхождане, можете да си вкарвате само един път вода на ден, или да ги редувате: ден с клизма, ден без клизма. В крайна сметка, най-важното е как и кога се чувствате по-добре, по-жизнен, по-здрав. Изпробвайте различни схеми на правене на клизма, докато намерите тази, която ще ви пасне най-добре.

-------------------------------

 

   Здравейте, От известно време проявих интерес към клизмения метод, но не можах да намеря отговори на въпросите, които ме интересуваха, така че бих желал да ги задам тук. Може ли клизмата да бъде използвана от деца в пубертетна възраст и клизмата може ли да регулира хормонален дисбаланс? Благодаря предварително

 

   Да, клизмата определено регулира хормоналните дисбаланси при хората, било жени или мъже. Няма възрастово ограничение за практикуването на клизми, дори в болницата правят клизма и на бебета ако се налага. В пубертета правенето на клизмено прочистване би помогнало с акнето и младежките пъпките. Също може да се направи клизма и на животно (домашен любимец).

-------------------------------

 

   Както има много видове иригатори, така има и много различни видове рецепти за течности, с които може да се направи клизма, като се минава от чистата вода, през билковите отвари, та до уринотерапия.
Клизмата цели прочистване най-вече на дебелото черво, като е добре течността, която се внася, да премине по цялата му дължина.
Добре е човек да придобие поне малко познание по анатомия и по физиология преди да си прави клизма, да познава положението на дебелото черво, къде се намира то в тялото, неговата физиологична функция.

   Лично аз ползвам клизмата като помощно и като лечебно средство, но сравнително рядко. Не всеки ден.
Според мен всекидневното прибягване до метода на клизмата не е подходящо, с оглед здравото функциониране на дебелото черво и със здравословното състояние на неговата лигавица.

   Когато се прави лечение, се ползват билкови отвари, като то може да бъде различно по продължителност - период от 3 до 7-10 дни.
   Билковите отвари са изключително полезни за дебелото черво и лекуват множество чревни патологии, включае това, че спомагат за изчистване на червото от бактериални, паразитни гнезда/популации.

   На изток клизмата е познато и широко прието средство, но също се прави дозирано и разумно.
В Йога клизмата е част от Крия-методите - Шаткарма, Джала-Басти, изчистващо средство 

 

   Благодаря за мейла, който ми изпратихте.
Получих известие от Еконт. 
Не ме разбирайте погрешно, но фактурата ми е на стойност 46,00 лв, при стойност на покупката 37,00лв., което значи, че доставката възлиза на 9 лв. 
Не ми се струва нормално и адекватно.
Нищо насочено към Вас, но може би е хубаво да разгледате и други опции за доставка с други куриери. 
Всичко добро желая и спокойна вечер.
Поздрави!
 
------------------------------
 
 
   Обикновено доставката възлиза на 5 лв, когато е до офис на Еконт. Но тъй, като сте задали куриера да ви достави пратката до домашния ви адрес в отдалечено населено място (село) това допълнително оскъпява с още 3 лв. 

------------------------------

 

   Ами диагнозата беше рак на гърдата в последен стадий с разсейки в костите. Веднага с диагностицирането се разбра, че вече е много напреднал. Отказах класическата медицина, нагледах се на геноцида по болниците. 
Започнах в клиника по алтернативна медицина, в която обаче също има химия, но тя е 10 пъти по - слаба от стандартната. Правиха ми такава само месец и половина. След това на скенера /след 3 месеца/ се установи /с Божията помощ, защото иначе е невъзможно/, че съм в пълна ремисия. 
Междувременно правих детоксикация по д-р Гайдурков /а и никога не съм била немърлива към храненето си, гладувала съм често, внимавала съм като цяло как се храня/. 
Продължавам с клизмите, но към момента се установи, че проблемът, за който писах, не са хемороиди, а дерматит, вероятно от интоксикацията.....знам ли... 
Ползвам Вашата клизма и съм доволна като цяло, но стоперът на втората /първата я счупих/, почти не работи още от самото начало, а на първата се амортизира за няколко месеца. Сега ще си поръчам отново, надявам се новият да сработва, защото се поливам цялата... Иначе друга клизма наистина не искам да ползвам, засега вашите са най - добри! 
 
Ще съм ти много благодарна, ако ми помогнеш с допълнителна информация как мога да се лекувам и пречиствам...! 
 
 
   Здравейте Валя! Според мен всяка една болест е не болест, а едно замърсяване, което трябва обезателно да се пречисти, за да се усети осезаема промяна в здравето. Проблема е там, че в процеса на изчистване, така наречения детокс много от замърсителите влизат в кръвоносната система в процеса на отделяне от клетките, което води до временно влошаване на положението. Ето защо, когато гладуваме, особено сух глад, на човек му става лошо, вие му се свят и понякога повръща. При ползване на клизма, човек се чувства 80% по-добре, поради това, че успява да помогне на този детокс да напусне тялото, вместо да го самонатравя. Ето защо клизмата трябва да е неразделна част от процеса на прочистване на организма на човек. Според др. Ехред човек може да умре при твърде яростния процес на детокс. Но когато процеса на детокс е смекчен с помощта на клизма и очистителни, тогава човек в никакъв случай не може да има пагубни последствия. Според д-р Себи всяка болест е едно запушване на рецепторите на клетките от слуз, която се е отделяла под влиянието на неправилно хранене и токсичен живот. Най-главните виновници според него са всички нишестяни храни, съдържащи скорбяла и киселинно - образуващи животински продукти. Всичко това води до неимоверно запушване, което трудно може да се отпуши освен с помощта на 50+ дневно гладуване (сух глад). В този смисъл той казва, че няма болест, която да не може да се излекува. Стига човек да може да издържи на толкова дълго гладуване. Без клизма едно такова дълго гладуване не би могло да бъде възможно, поради яростния процес на детокс. Според доктор Себи, виновници за здравословното ни състояние са почти всички храни, защото те са създадени в лабораторни условия и не биха могли да се създадът по естествен начин в природата и следователно са токсични за хората, както и животните. Солта, захарта, брашното, млякото...това са бели убийци, които не трябва да на нашата трапеза. Всичко с бял цвят не би трябвало да се консумира. Имай в предвид, че бананите, морковите и редица други плодове и зеленчуци също са нишестяни храни. Ако съумеете да извършите този радикален детокс и спрете приема на този вид храни смятам, че ще постигнете желания от вас резултат. Относно стопера, можете да си закупите допълнителни едно, две стоперчета и да си ги сменяте, но от нашия опит знаем, че стоперите като се раздвижат и разтворят навън и навътре си връщат функционалността, освен ако не са им изтрити зъбчетата, в който случай е желателно да си поръчате нов. Надявам се, тази информация да е била полезна за вас. Ако имате други въпроси или коментари, моля пишете ми.
Желая ви успешно оздравяване!
 
------------------------------
 
   Клизмата с душ не е ли по-ефикасна?
 
   Клизмата с душ в банята има няколко недостатъка:
 
   1. Не виждаш и не знаеш колко вода е влязва в дебелото черво.
   2. Прави се най-често на земята в банята или тоалетната, където е студено и понякога неудобно.
   3. Трябва да се отвинтва слушалката на душа за да се направи.
   4. Не може да се регулира потока на вода, която да прониква, както с клизмения комплект.
 
------------------------------
 
 
   И е хубаво ако хората искат да се прочистят , отслабват и лекуват с клизма, да се замислят първо КАКВО КОНСУМИРАТ, какво мислят и говорят, как живеят за да си помогнат! Изчистването на тялото започва с изчистване цялостно - на греховната храна( мъртва). Клизмата допринася за това, но трябва да се замислим и какво ядем :)
 
   
   Абсолютно съм в съгласие с теб! Клизмата е добре да се прави, но когато човек приема същите отрови в тялото си, дори и клизмата не може да го спаси на 100%. Вярно е, че помага до голяма степен, но наистина е нужен пост и бдение над това какво приемаме...
------------------------------
 
   
   Каква е разликата между клизма с нормална вода и и кафе ?
   
   
   Клизмата с кафе се прави с цел прочистване на черния дроб, а клизма с вода е стандартната клизма, с цел изпразване на съдържанието на дебелото черво.
 
------------------------------
 
   
   При разтройство помага ли клизмата?
 
 
   Добър въпрос. Ефектът от Клизмата е сходен на разстройството, само че е "контролирано разтройство". Тоест предизвикваш го сам, като се вкарва вода в дебелото черво и знаеш, че когато тази вода излезне "разтройството" е преминало. Докато при разтройството, което идва само, тогава изненадата е на лице.
 
------------------------------
 
 
 
   Браво за видео демонстрацията. Не обръщайте внимание на невежите, проблема си е техен, и ще разберат това, когато болестта почука на вратата, а тя идва неочаквано...Утре за пръв път ще опитам клизма, имам иригатор, маркуча е късичък - 70см, а и няма стоперче, .. но ..как ще го вкарам, мамка му...а имам проблем с дефекацията от година-две, разхлабителни чайове, английска сол, разхлабителни...трудно....надявам се това да помогне, запалих се от Цеци, макар да съм чел книгата на Генадий Малахов, все не се решавам, но ...нямам време...започвам да изпитвам неразположение и тежест...Някакъв съвет като за начало? Какво мислиш за уринотерапията? Благодаря, и успех, ще се абонирам за канала ви в Ютуб!
 
   
   Накрайника се вкарва много леко и бавно. Всъщност един трик който правя е, че го слагам до ануса, когато е затворен маркуча от стопера и тогава малко по малко отварям стопера. Това което се случва е , че водата започва да навлиза в дебелото чевро през ануса дори ако не съм напъхал накрайника в ануса, а само леко съм го допрял до отвора. Ако имаш проблем с дефекацията си промени диетата и включи сурови плодове и зеленчуци предимно. Ако не можеш да промениш хранителния си режим и навици, прави клизма през ден или когато усетиш тежест и натрупване на фекални тапи.
 
------------------------------
 
   Здравейте, понеже видях видеото ви за клизмата в youtube и споменахте, че от години си правите този вид прочистване, аз имам няколко въпроса , свързани с това. Аз съм момиче на 19 години, тежа 55кг ( доста съм слаба) и съм висока към 172. Искам да попитам , понеже днес за първи път реших да си направя клизма , когато вкарам малко повече течност и след като стана веднага ми се ходи до тоалетната , не мога да издържа и секунда. Това нормално ли е? Също така ако може да ми кажете преди или след ядене е по-добре да се прави клизма? Колко часа преди ядене или колко часа след ядене? Колко пъти е безопасно да си правя клизма? Има ли момент , когато става вредна? А също така имам и един малко по-личен въпрос , може да нямате опит , но пък ако имате някаква информация , ще се радвам да споделиш.. Колко време преди секс е добре да си направя клизмата? Да кажем ,ако знам , че утре ще правя секс и реша днес да си направя клизма , добре ли е , или трябва преди самия акт? Ще съм много благодарна , ако ми отговорите , понеже изобщо не съм запозната с тези неща и не знам дали го правя както трябва ..
 
  Здравейте! Цеци използва клизма от 10 години а Жельомир от 4 години. Благодарни сме на Клизмената терапия и ежедневния й резултат. Това е нормална реакция при първите ползвания на клизмата. С натрупването на опит, ще можете да задържате клизмената течност за по-дълго време в себе си (дебелото си черво). Целта е да ви се доходи до тоалетна и ако можете да направите упражнения във ваш плюс, за допълнително разтваряне на фекалните маси. С течение на времето, червата ви ще заякнат и ще станат по-устойчиви на водата, която вкарвате в тях. В момента са слаби и изнежени, дори може би деформирани, подути и уголемени, заради наслоените стари фекални маси, причиняващи разяждане и киселинна среда в организма ви. Естествено, най-доброто време за клизма е преди да натежи стомаха ви от храна, тоест преди ядене. 
Клизма и секс: Много хора разчитат на прочистване с клизма преди сексуалния акт. Хората, които си правят клизма са все по - млади и образовани по въпроса. Разбира се и вие можете да ползвате този метод, като всеки индивид трябва да ползва индивидуална клизма, тъй като тя стриктно лична е хигиенна принадлежност. За да не се предават силно отровни микроби между партньорите всеки от вас е желателно да си закупи и ползва отделен клизмен апарат от тук: http://klizma.bg и да го ползва преди половия акт. В този случай клизмата спомага за идеалното изчистване на аналния канал и акта е не само удоволствен, но изключително хигиеничен и чист. 
 
------------------------------
 
   Много смела страница!! Аз лично си правя клизми от много години. Вегетарианец съм от над 23 години. Та, клизмата ми е ясна: защо, как, колко често ... Споделям го само с близки хора, основно съмишленици в храненето и холестици по отношение на живота си. Желая Ви успех с навалицата от дървени глави!! Чета някои от коментарите и виждам писаниците им, но всичко ще си дойде на място, естествено с времето и то за тези, които го искат. Хубав ден!
Назад към блога

Оставяне на коментар