Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Поръчай Клизма при запек:

   Клизмата е едно от най - отличните средства за справяне със запека без помощта на лекарства. Хроничен запек може лесно да бъде излекуван с помощта на правилно хранене и посредством клизмени практики. Поради киселинноста, в която е попаднало дебелото черво, то е започнало да става лениво. Спряло е да функционира нормално и да води до естествено изхождане при засегнатия индивид. В този случай, хората с хроничен или лек запек, почти винаги чувстват лека болка първите 3 дена от започването на клизмената процедура в къщи. Защо? Това е така, защото стената на дебелото чарво е изтъняла и се е разширила (разширено дебело черво). Киселинността на слузта, която с години се е събирала в него е причинила това състояние, което моментално бива облекчено с помощта на тази безобидна процедура у дома. Благодарение на клизма терапията, не е нужно каквито и да е  лекарства и медицински препарати да преминават през организма ви. Тя се справя с проблема на запека и запичането, избягвайки напълно натоварването на храносмилателната система и стомаха. Тези органи не бива да бъдат допълнително дразнени, стимулирани и натравяни, само за да се изходим нормално.

При нередовно изпразване на съдържанието в червата, първото нещо, което препоръчваме е: започнете да си правите клизма! Изпразването на дебелото черво ще постигнете бързо и лесно, посредством клизмения апарат и малко вода вкарана в ануса. Запекът престава да съществува в момента, в който започнете да си правите клизми. След пълното прочистване и заздравяване на провисналото и болно дебело черво, човек вече не усеща никаква болка при правенето на водното прочистване и процеса се превръща в чакано удоволсвие. Ако имате нередовно ходене до тоалетна, то със сигурно проблема е налице. Не чакайте да настъпят усложнения, а започнете да ползвате иригатор. Нормално за здрав организъм е да има поне по едно естествено изхождане на ден. Ако ви се случи да имате ден в който не сте изпразнили чревното съдържание, това е първия симптом за запичане. Ако един, два или повече дни не можете да отидете до тоалетна, това е голям проблем. Това означава, че сте пренебрегнали еднин от основните жизнени принципи, а именно: Храната да бъде вашето лекарство и лекарството ви, да бъде вашата храна. Но не се отчайвайте. Започнете да правите промени в начина си на живот и нещата ще се дойдат на правилното място.

 

   Причините за запека са много, но най-главната, това е какво ядем и пием. Има храни, които са неестествени за тялото и имат пагубно въздейсвие на всички системи. Въздържайте се от тестени, животински, пържени и пренаготвени храни. Тестените, особено направените от бяло брашно са много опасни за чревната флора. Тъй като в бялото брашно е махната трицата, те са бедни на фибри и се придвижват бавно по стомашно чревния тракт. Когато попаднат вътре, се раздуват като каша и поради наличието на глутен и нишесте,  правят полипи по червата и образуват слуз. При констипация ограничавайте белия хляб, пици, кифли, пасти и други производни, които са замесени от бяло брашно и при които е ползвана мая за набухвател. Ако не можете да спрете месото и месните продукти, то ги намалете до минимум. Месото е храна, която трудно се преработва от организма и го натоварва. Поради липсата на фибри, то се придвижва изключително бавно в червата. Ако все пак ядете месо, приемайте доволно количество зелена салата или други свежи зеленчуци в суров вид заедно с него, които са богати на фибри и ще помогнат за по-бързото му придвижване в червата. Други храни, предизвикващи запичане са някои ядки, като кашуто и някои бобени - фъстъците. Консумацията на кафе е нож с две остриета. Вярно е, че кафето помага и стимулира перисталтиката, особено ако се пие рано сутрин или до обяд. Но не бива да се пие ежедневно, защото организма привиква към употребата му, развива се зависимост и дори се стига до там, че без кафе не може да се случи нужната дефекация. Направете така, че ходенето по голяма нужда да се превърне в естествен процес и да се случва, без да е нужно да ползвате стимуланти. 



   Клизмата може да бъде вашето спасение, но при наличие на трудно и нередовно изпразване на дебелото черво, не се осланяйте само и единствено на нея. Процедурата може да бъде изключително полезна, ако ви измъчва хроничен запек. Когато започнете да ползвате иригатор за освобождаване на фекалиите вие ще спомогнете, да се прочисти долния край на дебелото черво, където именно се свличат и събират най-голямото количество боклуци. Освобождавайки чревното съдържание ежедневно с клизми, ще имате прочистено от слуз, полипи и стари фекални натрупвания дебело червото. Клизмата ще ви даде един добър старт към нов начин на живот. Посредством процедурата на водното прочистване, ще чувствате огромно облекчение всеки ден. Но по-горните стъпки, към промяна на хранителния режим и установяване на здравословна диета са належащи. Ползвайте клизмения апарат, когато имате нужда. Стремете се да имате ежедневно изхождане. Ако това не се случи от самосебе си, не се колебайте и правете домашни клизми. 

 


   Можете да комбинирате използването на разхлабителни, заедно с водни клизми. Когато усетите, че имате запушване, вземете лаксатив. Той ще раздвижи нещата вътре във вас и ще предизвика разтройство. Но не бива да прекалявате с разхлабващите средства, защото те силно стимулират стомаха и червата. Добри в това отношение са английската сол (магнезиев сулфат), рициновото масло, зелевия сок (Армеева чорба), чай от маслодайна роза, чай от сена и др. С помощта на тези помощни средства ще се освободите от натрупаното напрежение, причинено от фекални наслоявания. Клизмата е много подходяща при фекални тапи, причинени от приема на неподходяща храна. Много лесно ще се избавите от фекалните тапи само с една клизма с топла вода или с маслената Басти - Аюрведична клизма, при която се използва затоплено олио, което разтваря втвърдените фекалии, като по този начин те се размекват и лесно излизат. Важно е да вземете своевременни мерки, за справяне с трудното и болезнено изхождане, за да не настъпи усложнения на проблема. Фекалните тапи могат да доведат до хемороиди, лош дъх в устата, главоболие, напрежение и дискомфорт. 

 

   Какъв е изводът? Правенето на клизма ще облекчи запека ви. С помощта на иригатора ще можете да изпразните фекалните маси, когато пожелаете. Това ще допринесе до-голяма степен за подобряване на състоянието на организма ви. Но клизмата не е пълното решение на проблема. Тя ще го реши на 50% , а другите 50% ще трябва да ги направите сами, с помощта на волята си. Променете диетата, яжте предимно сезонни: плодове, сурови зеленчуци, салати и чиста и лека храна. Намалете или изключете: тестените храни, животинските продукти, месото, ядките, кафето, алкохола и всичко, което не съответства на природосъобразния, здравословен начин на живот. Ще е нужно време, докато нещата си дойдат на мястото. Тялото постепенно ще се възвърне в здраво състояние. Дебелото черво, ако е било деформирано, разтегнато и увиснало и разширено, ще се възвърне към нормалното си състояние. До тогава ползвайте клизмения апарат, правете си клизми, постете, имайте разтоварителни дни, в който се въздържайте от приема на храна (гладолечение). Дори и да не направите всичко това, а само да си ползвате клизмата, пак ще е по-добре отколкото, ако не я ползвате. Не губете нито минута и ако имате запек или първи признаци за такъв, поръчайте комплект клизма

 

Назад към блога

Оставяне на коментар